Skip to main content

We are not an ordinary tool

Succesvolle organisaties begrijpen als geen ander dat zij doelen en ambities niet alleen kunnen realiseren; medewerkers zijn de sleutel tot dit succes. Gemiddeld 80% van de medewerkers die vertrouwen en support ervaart, heeft een positieve beleving en toont meer betrokkenheid in de organisatie. Daarnaast geeft 95% van de managers aan niet blij te zijn met de huidige beoordelingssystematiek. Mede hierdoor kijken organisaties steeds vaker op een andere manier naar de prestaties en ontwikkeling van medewerkers.

Doe de quick scan

Wat wij zien

afbeelding cirkel 95

…van de managers geeft aan niet blij te zijn met de huidige beoordelingssystematiek

afbeelding cirkels 83-2

…van de medewerkers wil eerder erkenning dan beloning

afbeelding cirkels 59

…van de organisaties die een online feedbacktool gebruikt, geeft aan dat zij hard groeien

Maar liefst 96% van de medewerkers vindt dat continue voortgangsgesprekken met hun leidinggevende effectiever zijn dan een jaarlijks beoordelingsgesprek. Om het optimale rendement te behalen uit deze continue dialoog en de voortgang goed te borgen is het belangrijk om dit te ondersteunen met een slimme tool.

Ontwikkeling begint bij ambitie

Ontwikkeling begint voor Yugro bij ambitie. Ambitie motiveert medewerkers en gaat over intrinsieke motivatie, dromen uitspreken en over de bereidheid én de wil echt iets te veranderen en/of te gaan betekenen. Door middel van meer zelfstandigheid, autonomie en transparantie stelt Yugro medewerkers in staat om doorlopend focus te houden op hun ontwikkel ambities en persoonlijke leerdoelen. De medewerker voert de regie en de leidinggevende faciliteert daarbij.

In organisaties waar ontwikkeling een ‘way of life’ is, scoort de betrokkenheid van medewerkers hoger. Daarnaast geven betrokken medewerkers zichzelf een hoger cijfer qua geluk beleving, leveren ze kwalitatief beter werk af en voelen ze zich meer verbonden met de organisatie. Geen groei zonder bloei. Op dit moment zegt bijna de helft van de medewerkers hun baan op omdat er geen kans is om hun ambitie waar te maken in de organisatie. Focus en vastberadenheid zijn noodzakelijk om tot groei te komen. Het waarmaken van je ontwikkelambitie vereist toewijding en discipline. Dit gaat namelijk niet vanzelf. Wanneer jij de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen ontwikkeling en dit blijft aanscherpen, dan is het resultaat veelal een positief gevolg!

Onze visie op ontwikkelen

Yugro-Visie-op-ontwikkeling

1. Vertrouwen als de basis

Succesvolle organisaties begrijpen als geen ander dat zij doelen en ambities niet alleen kunnen realiseren; medewerkers zijn de sleutel tot dit succes. Want echt resultaat bereik je samen. Vertrouwen staat aan de basis van elke relatie en vormt daarmee een belangrijk vertrekpunt voor het realiseren van je persoonlijke ontwikkelambitie. Gemiddeld 80% van de medewerkers die vertrouwen en support ervaart, heeft een positieve beleving en toont meer betrokkenheid in de organisatie. Opbouwende feedback durven geven en kunnen ontvangen is essentieel in het opbouwen van vertrouwen.

2. De continue dialoog

95% van de managers geeft aan niet blij te zijn met de huidige beoordelingssystematiek. Mede hierdoor kijken organisaties steeds vaker op een andere manier naar de prestaties en ontwikkeling van medewerkers. Omdat de traditionele manier van gesprekken voeren vaak als niet inspirerend wordt ervaren, deze vaak subjectief zijn en medewerkers regelmatig gespannen zijn voor deze momenten, maken steeds meer organisaties de overstap naar de continue dialoog. 96% van de medewerkers vindt dat continue voortgangsgesprekken met hun leidinggevende effectiever zijn dan een jaarlijks beoordelingsgesprek Om het optimale rendement te behalen uit deze continue dialoog en de voortgang goed te borgen is het belangrijk om dit te ondersteunen met een slimme tool. Op deze manier weet je op ieder moment van de dag waar je staat ten opzichte van je
ontwikkelambitie en welke acties je nog kunt uitvoeren om je doelen te realiseren.

3. De medewerker verantwoordelijk

Ontwikkeling begint bij ambitie. Ambitie motiveert medewerkers en gaat over intrinsieke motivatie, dromen uitspreken en over de bereidheid én de wil echt iets te veranderen en/of te gaan betekenen. Door middel van meer zelfstandigheid, autonomie en transparantie stelt Yugro medewerkers in staat om doorlopend focus te houden op hun ontwikkel ambities en persoonlijke leerdoelen. De medewerker is hiermee dus zelf verantwoordelijk voor het behouden van deze focus en het waarmaken van zijn of haar ontwikkelambitie. De medewerker voert de regie en de leidinggevende faciliteert daarbij.

4. Betrokkenheid door ontwikkeling

In organisaties waar ontwikkeling een ‘way of life’ is, scoort de betrokkenheid van medewerkers hoger. Daarnaast geven betrokken medewerkers zichzelf een hoger cijfer qua geluk beleving, leveren ze kwalitatief beter werk af en voelen ze zich meer verbonden met de organisatie. Ontwikkeling is daarmee dus bepalend voor het succes van de organisatie. Zoek de uitdaging met name in de ambitie [het ‘hoe’ en het ‘waarom’] in plaats het ‘wat’. Het ‘hoe’ en het ‘waarom’ corresponderen met het limbische brein. Dit gedeelte van de hersenen is verantwoordelijk voor het gevoel van mensen, zoals vertrouwen, inspiratie en betrokkenheid.

5. Groei ambitie waarmaken met Yugro

Geen groei zonder bloei. Bijna de helft van de medewerkers zegt hun baan op omdat er geen kans is om hun ambitie waar te maken in de organisatie. Focus en vastberadenheid zijn noodzakelijk om tot groei te komen. Het waarmaken van je ontwikkelambitie vereist toewijding en discipline. Dit gaat namelijk niet vanzelf. Op het moment dat je de voorgaande stappen goed hebt ingericht, met toewijding en commitment de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen ontwikkeling en dit blijft aanscherpen, dan is het resultaat veelal een positief gevolg!

Nieuwsgierig naar Yugro?

Vraag dan nu een demo aan
×